Friday, 16 September 2011

[poll] blog ini buat mata anda sakit?


kali ini aku kasi tempoh mengundi yang pendek, tiga hari je. So, di atas adalah keputusannya, lebih ramai yang menganggap warna blog aku tak sakitkan mata, sekian :)

Tuesday, 6 September 2011

pageview blog aku dari CANADA lebih ramai dari MALAYSIA


Pelik pelik, aku pun tak tahu kenapa. Tadi aku bosan bosan sajalah tengok stat blog aku, aku usha mingguan punya stat (30aug2011-6sept2011). 

Terkejut jugak bila tengok orang Canada baca blog lebih dari orang Malaysia pulak. Nak kata aku guna bahasa rasmi dorang tak jugak an. Bahasa rasmi Canada ENGLISH atau FRENCH. Nak kata aku ramai kawan orang Canada pun tak jugak. Misteri ni. Ada sesiapa yang boleh terangkan kenapa? hmm

Monday, 5 September 2011

[video] SITAI - Jatidiri Anak Merdeka 2011

Pagi pagi ni nak share satu video filem pendek dari CandidSyndrome idea asal Saiful Nang. Cubalah usha, aku dah tengok tadi. Jalan cerita senang difahami dan ending yang buat kita berfikir, aku suka filem pendek SN ni.




warna apa yang lagi kool? hitam atau kuning?

Saja buat poll untuk visitor blog ni sepanjang minggu lepas. Keputusannya korang boleh tengok screenshot kat bawah.


Lebih ramai yang minat warna hitam dari kuning, walaupun aku tengok kuning mendahului pada mulanya. Sebenarnya tak ramai pun yang vote sebab blog abang tak popular. haha. Keputusan ini tidak memberi apa apa kesan pun sebenarnya. okay, thanks :)

*dah boleh jawab poll baru kat sidebar atas sekali lepas baca post ni 

Saturday, 3 September 2011

aidilfitri 1432 hijrah

gambar raya dengan family dekat kg jawa, muar.

sekian lama menanti, akhirnya syawal yang diraikan kembali. sekali lagi dapat beraya dengan family.

tahun ni balik kampung omak den dulu dekat muar. berbeza dengan tahun lepas, tahun agak aktif pada pagi raya kerana dicas oleh herba campuran. namun tertewas pada petang raya. selain perut penuh dengan lemang, keletihan drive kereta balik kampung mendorong aku untuk tidur sampai maghrib. malam tu dah gerak kampung ayah pulak.  itu je cerita syawal pertama tahun ini. sekian.

*tahun depan malas dah aku nak bawak kereta. abang abang ado.
hostgator coupon code